Serdecznie zapraszamy na oficjalne otwarcie Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego w Korzennej, które odbędzie się
w sobotę 24 sierpnia 2019 r.
Program:
15.00 – panel szkoleniowo-informacyjny (Dwór w Korzennej)
– inkubator przetwórstwa lokalnego na terenie Gminy Korzenna w kontekście „Śliwkowego Szlaku”
– prelekcja prozdrowotna dotycząca odżywiania, żywności wysokiej jakości, ruchu
– międzysektorowe porozumienie współpracy wokół wykorzystania MARKI ŚLIWKOWY SZLAK na bazie działalności inkubatora przetwórstwa lokalnego w Korzennej
16.00 – Część oficjalna (budynek inkubatora przetwórstwa lokalnego w Korzennej)
– rozpoczęcie części oficjalnej i przywitanie zaproszonych gości
– przedstawienie Partnerów Międzysektorowego porozumienia współpracy
– przedstawienie historii powstania i idei inkubatora
– oficjalne otwarcie i poświęcenie inkubatora
– przemówienia okolicznościowe
16.45 – Zwiedzanie obiektu
– prezentacja linii do tłoczenia soków, suszenia owoców i wyrobu wędlin
– degustacja wytworzonych produktów
– prezentacja stoiska regionalnego
– warsztaty kulinarne
Z usług inkubatora będzie można korzystać już od początku września – zapraszamy!




