Otwarcie Inkubatora w Korzennej

Serdecznie zapraszamy na oficjalne otwarcie Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego w Korzennej, które odbędzie się 
w sobotę 24 sierpnia 2019 r. 
Program:
15.00 – panel szkoleniowo-informacyjny (Dwór w Korzennej) 
 – inkubator przetwórstwa lokalnego na terenie Gminy Korzenna w kontekście „Śliwkowego Szlaku” 
 – prelekcja prozdrowotna dotycząca odżywiania, żywności wysokiej jakości, ruchu 
 – międzysektorowe porozumienie współpracy wokół wykorzystania MARKI ŚLIWKOWY SZLAK na bazie działalności inkubatora przetwórstwa lokalnego w Korzennej 
 16.00 – Część oficjalna (budynek inkubatora przetwórstwa lokalnego w Korzennej) 
    – rozpoczęcie części oficjalnej i przywitanie zaproszonych gości 
    – przedstawienie Partnerów Międzysektorowego porozumienia współpracy 
    – przedstawienie historii powstania i idei inkubatora 
    – oficjalne otwarcie i poświęcenie inkubatora 
    – przemówienia okolicznościowe 
 16.45 – Zwiedzanie obiektu 
   – prezentacja linii do tłoczenia soków, suszenia owoców i wyrobu wędlin 
   – degustacja wytworzonych produktów 
   – prezentacja stoiska regionalnego 
   – warsztaty kulinarne

Z usług inkubatora będzie można korzystać już od początku września – zapraszamy!